“Tekstura-2011” – Permė, Rusija

2011 rugsėjo 16 – 25 Permėje, Rusija – Tekstura-2011

Paskelbta tarptautinio šiuolaikinio teatro ir kino festivalio Tekstura-2011, vyksiančio rugsėjo 16 – 25 dienomis, programa. Šių metų Festivalio dėmesio centre dvi asmenybės – rašytojas Vladimir‘as Sorokin‘as (Rusija) ir režisierius Lukas Moodysson‘as (Švedija). Jie taps premijos „Tekstura: Vardas“ , skiriamos „šiuolaikinio meno herojams, dirbančiais su aktualiomis temomis ir siužetais“, laureatais. Tekstura-2011 sudaryta iš keturių programų: Kinas, Teatras, Pjesės, Scenarijai. Festivalio metu bus parodyti 12 meninių ir dokumentinių filmų iš Rusijos, Amerikos ir Europos; 8 spektakliai iš Maskvos, Peterburgo, Novosibirsko, Permės. Programoje Dramaturgija pristatomos 7 pjesės ir 6 scenarijai.

Tekstura-2011 numatyta programa iš daugiau nei keturiasdešimt specialių renginių (diskusijos, meistriškumo pamokos, prezentacijos), tame tarpe spektaklis „Mefisto vals“ ir Antono Adasinskio meistriškumo pamoka (teatras DEREVO), Lukas‘o Moodysson‘o meistriškumo pamoka, Vladimir‘o Sorokin‘o pjeses „Trilogii“ skaitymas, kuriame dalyvaus pats autorius ir aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Festivalis atidaromas Vimo Venderso filmas „Pina: aistros šokis“, apie choreografę Piną Bauš (1940 – 2009). Tekstura-2011 idėjos autorius ir meno vadovas Eduardas Bojakovas, prodiuseris, režisierius, teatro „Praktika“ (Maskva) ir teatro „Scena-Molot“ (Permė) vadovas. Festivalio tarybai vadovauja aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Programa: www.texturefest.ru

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.