Lentynų tuštėjimo metas

Aš nemiriau teatre. Nors ir turėjau tokių lūkesčių. Deja… Nebegyvenu laukimu, atsiduodu kasdienybės tėkmei, tobulinuosi lietuviškų varškėčių spirginimo menuose ir vakar gavau nepelnytą nusipelniusios nuodytojos vegetariškais troškiniais vardą. Troškinių vizijos gimsta tik mano galvoje, lietuviškų varškėčių variacijomis knibžda internetinė kloaka.

Dar bandau išrūšiuoti knygas – visiškai nežinau kaip išspręsti 3 autorių likimus – toks vaikiškas uždavinukas – Štai 2 Giedros Radvilavičiūtės knygelės – abi savo laiku buvo tapusios mano pagalvės knygomis, bet gal protesto vardan – autorė atsisako rašyti romanus – imti ir sudeginti abi kartu su bulvienojais ilgo lietuviško bulvių lauko gale? Taip ir regiu į goslias rudens įsčias išsiraivantį menko lauželio menką dūmelį. Hm…

O tos 2 plonytės – Undinės Radzevičiūtės – pirmoji niekada neišdžiūstanti, nes refleksas, ble – smagumo seilė teka net viršelį pamačius. Antroji – kankinančiai švari, niekinė, net tulžies pūslė į tokį rankos miklinimą nereaguoja niekaip. Nedeginsiu – pirmoji pasiskolinta ir negražinta, jau beveik 10 metų, och… Antroji visada primins tą gimtadienį 😉

Ir galiausiai dar 2 – Paulinos Pukytės klaviatūtos išspaudos. Kaip būtų gerai jei autoriai sutiktų pasiimti skaitytojams nebereikalingas knygas. Dzin – skambutis, už durų Paulina, korektiškai ir mandagiai pasisako kokiu tikslu atvykusi. Autorė labai pradžiugintų uolią skaitytoją pasirinkusi teisingą dress kodą – pageidautina kurį nors iš kostiumėlių papuošusių knygelės “Jų papročiai” viršelius! Jokių komentarų – susirenka abu savo egzempliorius ir išnyksta laiptinės prieblandoje. Ach tos saldžios svajos.

Inferno, Romeo Castellucci, tratata…

Dar didesnės Pragaro kančios laukia ateinančiais šaltos drėgmės ir kaimynų kotletų kvapu pilnatvėje laužant galvą – na ir kodėl savo laiku reikėjo supirkti VISAS Sigito Parulskio knygas? Autoriai, autoriukai, istorijos, istorijėlės ir mano biblija -Roberto McKee “Milijono vertės istorija” ir net man nebereikalingas knygas – juk viską kažkaip teks surūšiuoti ir sudėlioti į savas vietas.

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.