Spektaklis prišikęs į mano gležną sielą. Su kaupu!

Iš esmės, po No Theatre premjeros “Mr. Fluxus, arba Šarlatanai?” vargšė Melpomenė turėtų išeiti į užtarnautą poilsį. Būtent ši premjera man įrodė, kad Lietuvoje yra jaunas, gyvas, unikalus Jaunas teatras ir fanatiški, degantys, talentingi jaunieji teatro kūrėjai. Be viso kito “Mr.Fluxus” mane asmeniškai išgydė nuo verbalinės diarėjos. Tikiuosi ilgam, nes tenka stebėti ir visiškai priešingus šio spektaklio iššauktus grįžtamuosius reiškinius – čia rasite tiesiog klasikinę, apvalančiosios žodinės trydos diagnozę – http://menufaktura.lt/?m=1025&s=60780 

Foto Kamilė Žičkytė

Taigi, perdėm nedaugžodžiaujant, belieka pasidžiaugti, kad Lietuvoje yra tokia Ne Teatrą kurianti jaunųjų fanatikų, anarchistų, unabomberių grupė, susivienijusi iš visiškai idėjinių, revoliucinių, meninių paskatų. Bendraminčiai, galintys pakęsti vieni kitus mėnesiui kūrybiniais tikslais uždaryti ramaus kurortinio miestelio gydyklose ar ledinėse Kablio erdvėse, balansuodami sovietmečio ir XXI amžiaus skeiterių estetiką sumiksavusiame siurre. Kūrybiniai bendraminčiai be galo plastiškai ir organiškai išpildantys, improvizuojantys DJ Mačiūno kūrybinių pokštų tema ir vieningai, drąsiai grumojantys DJ Dievui, išdrįsusiam šiktelti į Pasaulį tą varganą, kančioms ir įsisąmonintai mirčiai pasmerktą homo sapiens’ų gentį.

Foto Kamilė Žičkytė

Šios kuklios apžvalgėlės pabaigoje norėčiau išreikšti asmeninę padėką DJ Aktoriui Ainiui Storpirščiui, DJ Režisieriui Vidui Bareikiui ir DJ Video kameros Guru Jonui Terteliui. Būtent Jūsų, vaikinai, dėka, jau savaitę vaikštau užantyje nešiodama visiškai pamalonintą ir prasmingu turiniu užpildytą savo gležną sielą. Ką jau ten – reikėtų pripažinti, kad tik po Mr.Fluxus ivento aš ir pajutau tąją sielą turinti. Tas slėpiningas mano organas šiuo metu kupinas drąsos ir pasididžiavimo, ašarų ir tyro džiaugsmo, pasipriešinimo ir susitaikymo – visos apkabos emocijų paprastai grynąja forma nebesutinkamų šioje Dievo apleistoje žemėje. O juk jums, vaikinai, pavyko – bent jau aš, tas tris valandas praleistas Kablyje jutau kažką aukštesnį už mus atlaidžiai stebint ir reaguojant į tai, ką bylojo Šarlatanai ir DJ Mačiūnas – Ainis Storpirštis. Žmogus ramiu, smalsiu, atidžiu žvilgsniu tyręs, stebėjęs ir dirigavęs Mr.Fluxus vyksmui.

Foto Kamilės Žičkytės

Ir jau visai pabaigai – labiausiai norėčiau parašyti tokį tekstą apie “Mr. Fluxus arba Šarlatanus?” kokį radau šiame paslaptingame bloge – http://asteatre.wordpress.com/2012/03/02/mr-fluxus/  bet šis tekstas, kaip ir visi kiti tekstai jau parašyti.

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.