В Москву! Nach Moskau! Į Maskvą!

Balandžio mėnesį planuoju Teatro puotą Maskvoje! Auksinės kaukės Russian Case  šio sezono desertui visai neblogas pasirinkimas?

Koks paradoksas, jog tenka šturmuoti Maskvą tam, kad iš esmės išpildyčiau vieną iš savo teatrinių svajonių – pamatyti gi pagaliau tautiečio, Maskvos Majakovskio teatro vadovo, režisieriaus Mindaugo Karbauskio spektaklį. Aleksandro Ostrovskio “Talentai ir gerbėjai” Rusijos teatro kritikai vadina ode Artistams. Smalsu, vienok!

Foto Golden Mask

Rusiško keiso vinimi šiais metais turėtų tapti režisieriaus Konstantino Bogomolovo tragikomedija “Lyras. Komedija” Sankt Peterburgo teatras Prijut komedianta. Spektaklis kurio veiksmas vyksta 1944 – 1945 metais kažkur SSSR ir Vokietijos paribiuose, spektaklis, kuriame mėgaujamasi nenormatyvine leksika, Nyčės tekstais,  ir moterimis atliekančiomis vyriškus vaidmenis bei atvirkščiai, suskaldė Rusijos teatrinę bendruomenę į du visiškai priešingus polius – už ir prieš.

Foto Golden Mask

Tai tiek vilčių ir lūkesčių… O tarpuose tarp spektaklių pasižadu pamąstyti apie tai, kad “Kritikas turi teisę būti piktas”, turi teisę į “totalų nusivylimą”Jis gali būti “kandus ir piktas” ir net gi privalo tokiu būti, bet jis neturi teisės būti neadekvačiu savo objekto atžvilgiu.

Nes baigsis tuo, jog КРИТИКУЙ, НЕ КРИТИКУЙ, ВСЁ РАВНО ТЕАТРУ – …

Su meile, Jūsų….

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.