Mega desertas balandžio pabaigai

Balandžio 26, 27 dienomis scenos šviesą išvys ilgai kurtas naujausias režisieriaus Eimunto Nekrošiaus darbas – monumetaliosios Dantės poemos „Dieviškoji Komedija“ sceninė studija. Renesanso priešaušrio dainiaus kūrinys neabejotinai yra vienas įstabiausių pasaulinės literatūros šedevras. Jo atspindžių galima rasti visų vėlesnių autorių kūryboje ir ne tik literatūroje. Visi be išimties žymieji pasaulio kūrėjai rėmėsi Dantės veikalu ir sėmėsi iš jo ne tik įkvėpimo, bet ir alegorijų, formos, vaizdinių.

 

Pagrindinius poetų Dantės ir Vergilijaus vaidmenis naująjame spektaklyje kuria Rolandas Kazlas ir Vaidas Vilius. Taip pat spektaklyje žiūrovai išvys senokai scenoje nematytą Remigijų Vilkaitį ir visą būrį jaunų, šiemet baigiančių studijas Muzikos ir Teatro akademijoje, aktorių. Muziką spektakliui kuria Andrius Mamontovas, su kuriuo sietinas ir antrasis svarbus „Meno Fortui“ ir visiems Lietuvos teatro mylėtojams įvykis.

 

Foto Meno fortas

Gegužės 11 dieną sukanka lygiai 15 metų nuo garsiausio E.Nekrošiaus spektaklio „Hamletas“ premjeros. Ta proga teatras kviečia visus į jubiliejinį V.Šekspyro dramos spektaklį Nacionaliniame dramos teatre Vilniuje. Apkeliavęs visą pasaulį, geriausiu lietuvišku spektakliu tituluojamas, „Hamletas“ Gegužės pabaigoje bus rodomas Londone, „gimtąjame“ Globe teatre, kuriame dirbo ir kūrė pats Šekspyras. Šios gastrolės yra artėjančių vasaros Olimpinių žaidynių kultūrinės programos dalis.

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.