Ne Teatro maratonas

Baigdami savo antrąjį „FLUXUS” vardu pavadintą sezoną, teatro judėjimas  „No theatre”  kviečia visus paskutinį kartą prieš vasarą apsilankyti savo spektakliuose.

Foto Kamilė Žičkytė

Tiesiai po jų žiniaskliados jaunaisiais  Lietuvos  teatro anarchistais pakrikštytas judėjimas  išvyks į Vokietijos mieste Hildesheim rengiamą teatro festivalį, kuriame ne tik kelis kartus parodys savo spektaklį „No Concert” , pristatys kitų savo spektaklių video įrašus, bet ir dešimties dienų stovykloje pradės savo būsimosios  kitais metais numatomos premjeros repeticijas.  Apie ją kol kas viešai nekalbantys „No theatre” nariai žadėjo, kad visus besidominčius ir laukiančius šios intriguojančios naujienos žiūrovus pasieks vaizdinė bei dienoraštinė informacija tiesiai iš Vokietijos. Iš jos ir bus galima bandyti nuspėti, kur toliau pasuks „Telefonų knygos” puslapius bei FLUXUS „vandenis“ išnaršęs režisierius V.Bareikis.

Šiame sezone jo vadovaujamas teatro judėjimas „No theatre” džiugino savo žiūrovus ne tik reguliariai rodomais ankstesniaisiais savo spektakliais, gastrolėmis užsienyje,  bet ir didžiulio atgarsio sulaukusia premjera „MR.FLUXUS, arba ŠARLATANAI?” . Teatro judėjimui buvo įtekta garbinga kasmetinė Shmule’s Young’o premija bei keli kryžiai.

„Pradedant šį sezoną, pagrindiniais uždaviniais laikiau „MR.FLUXUS, arba ŠARLATANAI?”  spektaklio premjerą bei ryšių su užsienio teatro bendruomėne gerinimą. Todėl labai džiugu, kad turėsime garbės baigti sezoną tokia įdomia išvyką, kurios pats nekantraudamas laukiu. Praeitą vasarą praleidome Druskininkuose kurdami naująjį spektaklį, o šį sykį nusišypsojo laimė pradėti dirbti  būnant  svečioje  šalyje. Po to dar vyksime į Moldovoje vyksiantį Jaunosios Teatro režisūros festival, kur pristatysime „Telefonų knygą”.  Taigi manau, kad šio sezono uždaviniai bus įgyvendinti. Kalbėdamas apie naująjį savo darbą, galiu pasakyti, kad kitame sezone planuojame išleisti  „diptichą” pagal to paties autoriaus du kūrinius, tačiau yra viena taisyklė, neleidžianti apie juos kalbėti. Taip pat  džiaugiuosi, kad šiame pradiniame etape jį pradėsime kurti su visu „No theatre” branduoliu, tai yra žmonės dirbę ir su pirmuoju  spektakliu „NO CONCERT”, todėl manau, bus labai įdomu pasinerti į naujas paieškas, prašokant susipažinimo, vienas kito perpratimo ir kitus jau praeitus etapus. Tačiau jau dabar žinau, kad vėliau prie mūsų šiuose darbuose galės prisijungti ne vienas naujas narys”- intrigavo režisierius V.Bareikis.

Visus koja kojon kartu einančius „Ne Teatro” ( angl. „No theatre”) mylėtojus judėjimas kviečia į Menų spaustuvėje vyksiantį trijų spektaklių maratoną, kuriais teatro judėjimas užbaigs sezoną Lietuvoje.

 

Balandžio 22 d. 19 h. „Pamišėlio užrašai”

Balandžio 24 d. 19h. „No concert”

Balandžio 26 d. 19h. „Telefonų knyga”

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.