No Theatre + Jaunimo teatras = Kovos klubas :D

Ryškiausi praeitų metų Lietuvos teatro jaunieji kūrėjai – teatro judėjimas “No theatre” atskleidžia vieną labiausiai lauktų ateinančio teatro sezono intrigų.

Foto Kamilė Žičkytė

Klausimas – kur toliau pasuks režisieriaus V.Bareikio vadovaujamas judėjimas, – atsakytas. Jau šių metų rudenį “No theatre” komanda bendradarbiaudama su Valstybiniu Jaunimo teatru žiūrovams pristatys intriguojančią premjerą – “Kovos klubas”. Spektaklis kuriamas  pagal Chuck Palahniuk to paties pavadinimo romaną.

Pagrindinius spektaklio vaidmenis kurs  “No theatre” aktoriai Ainis Storpirštis, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius, Elzė Gudavičiūtė bei Teatro laboratorijos “Atviras ratas” aktorė Agnė Kaktaitė. Taip pat spektaklyje dalyvaus Jaunimo teatro aktoriai bei didelė jaunų vyrų “armija”.

“Planuodamas kitų metų repertuarą bei patį “Kovos klubo” pastatymą, svarsčiau kelias galimybes, kur galėtų gimti šis spektaklis. Galiausiai nusprendžiau, kad geriausia vieta šio romano inscenizacijai – būtent Jaunimo teatras.

Pirmiausia – jau šio teatro pavadinime yra užkoduota, kad tokia gaivališka ir jaunatviška medžiaga kaip Chuck’o Palahniuk’o “Kovos klubas”  tiesiog privalo būti sukurta būtent čia.

Antra,- šiuo metu daugelis ironizuodami vadina šį teatrą “jaunu”, nors kadaise čia kūrė tokie svarbūs teatro kūrėjai kaip D.Tamulevičiūtė ar E.Nekrošius. Todėl dabar ką nors čia statyti jau savaime tampa iššūkiu“, – sakė būsimo spektaklio režisierius Vidas Bareikis. “Vos pradėjus repetuoti, viena teatro senbuvių manęs paklausė, ar neapversime teatro aukštyn kojomis? Kadangi  šiuo metu tai yra viena pagrindinių mūsų užduočių, -“versti” teatrą savyje, ieškoti naujų kalbos galimybių bei šviežio dialogo su publika, -tikiuosi, kad šis bendradarbiavimas sukurs kažką įdomaus. Ši sunki ir kontraversiška medžiaga į bendrą “dialogą” turėtų sujungti  daug savo vidumi jaunų ir aktyvių žmonių.

Romane rašoma: “Mūsų karta nėra mačiusi didžiulio karo ar didžiulės krizės , bet mes išgyvenam didžiulį  dvasinį karą. Didžioji krizė-tai mūsų gyvenimas. Tai dvasinė krizė,”- būtent šių žodžių aštrumas bei aktualumas ir verčia imtis šio darbo.Todėl labai džiaugiuosi, kad jau pradėjome repeticijas su pagrindiniais spektaklio aktoriais, o netrukus prasidės ir  “Kovos klubo”  armijos rinkimas,”- atviravo spektaklio režisierius V.Bareikis.

Taigi, jau dabar visus vaikinus, norinčius prisidėti prie Jaunimo teatro ir “No theatre” kuriamo spektaklio “Kovos klubas”  Kosmoso Beždžionių Armijos, kviečiame siųsti savo kontaktus bei CV adresu notheatre@gmail.com. Vyrų amžiaus limitas yra 18-35m. Pirmenybė teikiama žmonėms su aktoriniu išsilavinimu, bet durys neuždaromos ir kitiems.  Kviečiami žmonės, kurie myli teatrą ir palaiko “No Theatre” judėjimą.  Atranka vyks rugpjūčio pradžioje Valstybiniame Jaunimo teatre.

Su savimi turėti dvejus juodus marškinėlius.

Dvi poras juodų kelnių.

Vieną porą juodų storapadžių batų.

Dvi poras juodų kojinių ir dvi poras paprastų apatinių.

Vieną storą juodą paltą.

Visa tai, įskaitant, ką kandidatas jau vilki.

Vieną baltą rankšluostį.

Vieną kariuomenės lovos čiužinį.

Vieną baltą plostmasinį puodelį.

 

Foto Kamilė Žičkytė

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.