Atsikąsti meilės – į teatrą

„Iš meilės man” – dviejų veiksmų juodoji komedija. Režisierės Agnės Dilytės premjerinis spektaklis Rusų dramos teatre rugsėjo 14 d.
Tai – šiuolaikinės suomių dramaturgės istorija apie susvetimėjimą. Šeimos krizės šešėlyje auga vienišiaujanti dešimtmetė mergaitė Silvija Jalovaara, gyvenanti savo pačios susikurtame pasaulyje ir svajojanti turėti bent šunį. Tuo metu depresijos apimta, taurelės nevengianti jos motina interjero dizainerė dienas leidžia galvodama apie nelaimingą santuoką ir gyvenimo pilnatvės trūkumą, o tėvas – garsios televizijos laidos vedėjas, psichologas – visa galva paniręs į darbus, stengiasi atsiriboti nuo šeimoje įsivyravusio chaoso. Istorija įgija lemtingų posūkių, kuomet į Jalovaarų namus užsuka simpatiška jauna kaimynė.
Agnė Dilytė – dramaturgė, režisierė. Studijavo Klaipėdos universiteto Menų fakultete, Gyčio Padegimo ir Romaldos Lukoševičiūtės klasėse. Nuo 2002 m. režisuoja spektaklius (dalį jų – pagal savo parašytas pjeses) Kauno mažajame, Kauno kameriniame teatruose, Menų spaustuvėje. 2011 m. A. Dilytės režisuotas spektaklis „Neklausinėk, Julyte!” buvo patekęs tarp pretendentų į „Auksinio scenos kryžiaus” apdovanojimą.

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.