Tavo akys matė mane

„Šiais laikais sunku rasti su kuo pasikalbėti. Niekas nebesapnuoja, miestai apgaubti sutemos, ir vienintelis ženklas, kad žmogus tebeegzistuoja, – tai alsavimas, sklindantis iš namų šaltą naktį. Tada pastebėjau tave. Tu sapnavai, taip aš tave ir radau.“  Sjón „Tavo akys matė mane: meilės istorija“

„Tavo akys matė mane“ – tai istorija apie meilę. Apie vienatvę. Apie įkvėpimą, kuris ateina į pačią tamsiausią gatvę pačios tamsiausios nakties metu. Ir tampa tuo, dėl ko gyvensi. Ir tampa tuo, ką mylėsi. Režisierė ir dailininkė Karolina Žernytė, vaidina Karolina Žernytė ir Rokas Petrauskas. Objektų teatro spektaklis rodomas gruodžio 8 d. 19 val. Menų spaustuvėje.
Intymus dviejų žmonių pasakojimas vyksta virtuvėje. Personažai iš karo laikų praeities atgyja iš stalo įrankių ir tešlos. Virtuvinis stalas – tai ir mažo miestelio viešbučio kambarys, ir šalta laiptinė, ir purvina gatvė. Šaukštai ir šakutės – tai neregėtos baidyklės, ydų pilni ponai ir žmonės. Du žmonės, kurie sugeba pabėgti nuo viso pasaulio purvo žiūrėdami vienas kitam į akis (tešlines akis). Nesvarbu, kad tai – tik akimirka. Bet ji kurianti, ir iš jos atsiranda nauja gyvybė.

Režisierė Karolina Žernytė kviečia suaugusius vaikus prisijaukinti lėlių ir objektų teatrą. Šita pasaka – ne mažiesiems, bet ir ji kviečia žaisti kiekvieno vaizduotę, stebint, kaip atgyja daiktai, kuriuos kasdien naudojame, ir kur gali nunešti keliaujantys šešėliai. Kartais galima sapnuoti ir atmerktomis akimis.

About Melpomenė

Pats anonimiškiausias, pats brutaliausias, pats nešvankiausias blogas apie Lietuvos teatrą.